Monday, February 14, 2022

Βουτιά που κόβει την ανάσα: Κολυμπούσε κάτω από τον πάγο και εγκλωβίστηκε – Η απεγνωσμένη προσπάθεια να τον σώσουν

 

Βουτιά-θρίλερ που κόβει την ανάσα έκανε ο αθλητής του χόκεϊ, Μπόρις Οράβεκ, με αποτέλεσμα και το βίντεο του να γίνει το απόλυτο viral.

Συγκεκριμένα, όταν ο Οράβεκ επιχείρησε να διανύσει κολυμπώντας μία απόσταση σε μία παγωμένη λίμνη στην περιοχή Vysoké Tatry, δεν φανταζόταν πως αυτό θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τραγωδία.

Το σχέδιο του νεαρού αθλητή ήταν να βουτήξει στα παγωμένα νερά από μία τρύπα στον πάγο και να βγει από μία άλλη, αρκετά μέτρα μακριά.

Τελικά όμως τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε ο Οράβεκ, αφού λίγο πριν φτάσει στην τρύπα της εξόδου αποπροσανατολίστηκε, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βγει και να πάρει ανάσα.

Το βίντεο που μοιράστηκαν πολλοί χρήστες στα social media δείχνει τον αθλητή να προσπαθεί να προσανατολιστεί κάτω από τον πάγο, την ώρα που τα μέλη της ομάδας του προσπαθούν απεγνωσμένα να του υποδείξουν την «έξοδο», χτυπώντας τον πάγο πάνω από το κεφάλι του.

Ένας από αυτούς φαίνεται να προσπαθεί να σπάσει τον πάγο για να βγάλει έξω τον φίλο του, ο οποίος στο μεταξύ, διατηρώντας την ψυχραιμία του, καταφέρνει να βρει χρησιμοποιώντας το σχοινί κάτω από το νερό, το οποίο τελικά τον οδηγεί στην τρύπα απ’ όπου βούτηξε. Το σχοινί αυτό αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο ασφαλείας που σε αυτήν την περίπτωση αποδείχτηκε εξαιρετικά χρήσιμο – ίσως ακόμη και σωτήριο – για τον 31χρονο.

Το κλιπ που ο Οράβεκ ανέβασε στον λογαριασμό του συγκέντρωσε χιλιάδες views σε διάφορες πλατφόρμες, με πολλούς χρήστες να επαινούν την ψυχραιμία του επέδειξε ο αθλητής, σε αντίθεση με τα μέλη της ομάδας του που έδειξαν να καταλαμβάνονται από πανικό.

 

https://www.productsgreek.com/de/mediterra-winery/
https://eatwithmeistanbul.com/2017/06/12/greek-wine-review-why-you-should-drink-greek-wines/
https://www.islasdelegeo.com/item/bodega-de-mediterra/
https://www.cretelife.gr/cretan-products/heraklion/kounavoi/mediterra-winery
https://www.in.gr/2012/05/25/entertainment/mediterra-oinopoiitiki-kerdiste-brabeymena-krasia/
http://www.e-compupress.gr/magazines/free/fsguide/2014/files/assets/basic-html/page58.html
https://www.agronews.gr/branding/brand-name/92280/i-mediterra-winery-sta-dionusia-2013/
https://eatwithmeistanbul.com/2017/06/12/greek-wine-review-why-you-should-drink-greek-wines/
https://www.kalofagas.ca/2013/04/23/octopus-stifado/
https://www.efsyn.gr/efkriti/koinonia/70729_apo-krasi-ton-minoiton-sta-syghrona-oinopoieia